Hoe mijn oren dit concert van Beyonce overleefde

Yesss wat waren mijn dochters en ik blij dat we kaartjes voor het concert van Beyonce hadden kunnen bemachtigen. Eerlijk is eerlijk, voor mij was het al wat jaren geleden dat ik bij een concert was. Gewapend met oordoppen voor mijn dochters en mij die ik bij Amazon had gekocht gingen we op pad. Toen wist ik nog niet dat dit de beste aankoop in tijden zou zijn. Hoewel een waaier was ook niet verkeerd geweest, de temperatuur liep richting de 40 graden. De kartonnen houders voor het drinken drukte ik dan ook plat om er ter plaatse een waaier van te kunnen maken.

Bescherm je oren tijdens een festival of concert

Ook al was het voor mij wat jaren terug dat ik een concert had bezocht, dat wil niet zeggen dat ik het nieuws niet volg. Steeds meer hoorde en las ik over oorbescherming en de risico’s die we zouden kunnen lopen zonder oorbescherming. Toen ik stukken jonger was, las ik daar gewoon niet veel over. De voorlichting nu is stukken beter. En eerlijk is eerlijk van (heel) wat jaren geleden vraag ik mij af of deze voorlichting er eigenlijk wel was.

Onder het mom van voorkomen is beter dan genezen (als het te genezen is) struinde ik paar dagen voor het concert begon Amazon af. Daar zag ik de Alpine PartyPlug, meteen heb ik drie paar besteld zodat ook mijn dochters voorzien waren. Zo duur vond ik ze niet en deze waren wel bestemd voor muziek, festivals ed, las ik in de beschrijving. Perfect voor het concert waren mijn (juiste) gedachten.

Ga jij binnenkort ook een festival of concert bezoeken en zoek jij nog oordoppen, met deze plugs hebben mijn oren het concert uitgehouden en dat is geen gekkigheid, de oren hebben het zwaar gehad en over de gevolgen wanneer die niet beschermd waren geweest, denk ik maar niet na. Als je een link wil kan je hier klikken (Alpine PartyPlug). Omdat mijn bestelling hoger was dan 20€ (had er drie) kreeg ik ze ook nog gratis thuisbezorgd.

Mijn geluidsevaring bij Beyonce

Nu had ik al eens gehoord van diverse bekenden dat het geluid in de Arena niet optimaal was, nou daarover hoef ik nooit meer te twijfelen. Je moet er bij zijn geweest om te weten wat ik exact bedoel. Die bas was zo gigantisch hard dat het niet leuk meer was.

Verstand over hoe geluid zich in een ruimte verdeeld heb ik niet, maar hoorde dat de plek waar je zit in dit geval ook heel erg van belang is. Over de show zelf niets dan goeds, het was fantastisch dit mee te maken. Het geluid deed voor mij afbreuk en dat was jammer maar wel eerlijk.

Nu kon je in de gangen van de Arena ook wel oordoppen kopen, geen idee hoe duur ze daar zijn. Wel kan ik vertellen dat het voor het aanvang van het concert in die gangen zo druk is, dat ik het erg prettig vond dat ik uiteindelijk op mijn billen zat en dit gewoon niet meer hoefde te regelen.

Misschien denk je nu terwijl je naar de foto van mij en mijn dochters kijkt, waarom een van mijn kids een koptelefoon draagt, dat ga ik je uitleggen. Zij is zeer hoogsensitief en prikkelgevoelig. Het concert was op meerdere fronten voor haar een uitdaging maar ze wilde het niet missen. Onder het mom van liever een week extra rusten, en willen ervaren stelde mijn dochter een pakket samen om de prikkels te beschermen waar zij zich prettig bij voelt.

Ze droeg uiteindelijk niet de partyplugs maar haar eigen oordoppen. Ze werken voor haar anders op haar sensitiviteit, zij droeg deze van Loop Quiet zie hier de link van deze oordoppen. Omdat zij zo sensitief is en geluid anders ervaart draagt zij daarbij ook nog een koptelefoon met surround demping. Het geeft niet wat je nodig hebt om van het leven te kunnen genieten, of hoe. Als je maar geniet. Op deze manier werkt het voor haar en dat is het belangrijkste van alles. Kijk niet naar wat kan niet, maar naar wat of hoe kan ik wel is haar levensmotto.

Filmpjes op mijn website downloaden is vanwege de zwaarte ervan nooit zo verstandig, als je toch graag een stukje van mijn ervaring wil zien ( en alle reacties eronder wil lezen) kan dat hier op mijn tiktok account van Beauty comes in all sizes.

Hopelijk heb jij veel gehad aan deze informatie, ik vond het te belangrijk om niet te delen. Let op, ik deel puur mijn ervaring. Lees zelf goed de gebruiksaanwijzing of een product ook voor jou geschikt zou kunnen zijn.

Disclaimer; deze blog bevat affiliate links