Denim by Base Level Curvy

Voor wie nog niet vertrouwd is met dit merk, ga ik eerst eens dit mooie merk voorstellen. Als ik schrijf Yesta, gaan er vermoedelijk meer bellen rinkelen. Yesta had namelijk in hun prachtige collectie een afdeling met echt goede basics een never out of stock programma. Reuze handig wanneer jouw favorieten (meestal) op voorraad zijn. De basics bij Yesta waren alleen zo geliefd dat intern werd besloten hun goede basics een eigen merknaam te geven, Base Level Curvy. De collectie is ruim en bestaat uit tal van goede en vooral verschillende basics.

In deze blog richt ik mij tot een aantal basis jeans uit deze collectie en steeds zal ik voor jou deze review aanpassen met informatie over hun andere denim modellen of wassingen. Vergeet daarom niet regelmatig de website te checken.

Ben jij dit bericht aan het lezen en denk jij,  ik draag geen plussize en sta je op het punt dit bericht weg klikken? Geen enkel probleem, hun afdeling Base Level heeft alle modellen en andere goede basics ook in kleinere maten van 36 tot 48.

De diverse jeansmodellen van Base Level Curvy

Als eerste laat ik jullie hier model Tessa zien. Een goede basis jeans tregging met in de taille een  elastische band. Ze is verkrijgbaar in diverse wassingen waardoor jij elk seizoen jouw favoriet kan dragen.

Tessa;

Is een heerlijke mid rise, slim fit basis jeans, die een geheel elastische band in de taille heeft en daarnaast super comfortabel draagt door de heerlijke elasticiteit (ze heeft zelfs riemlusjes).

Je zit onder op de foto’s drie verschillende wassingen,

Denim blue
Mid blue
Light blue

Op deze foto’s zien jullie drie maal dezelfde broek in een andere wassing en ik moet zeggen dat ze hierdoor ook een geheel ander effect krijgen. Hoewel de Tessa een lengte heeft van 32 inch leek ze zelfs langer te vallen dan deze lengte.

Wat doe je als je net zoals ik geen lange benen hebt, juist een broek omrollen of omslaan (korter maken kan natuurlijk ook). Let op de foto’s hieronder goed op de broekspijpen. Ik heb geprobeerd het goed op beeld te krijgen.

Eigenlijk moet ik jullie meteen meenemen naar kleur Midblue om te laten zien hoe ik deze tregging draag die bij mijn 30 inch te lang valt.

Zien jullie mij met de vinger omhoog staan?
En kijk nu naar de broekspijp, als het goed is zie je twee verschillende kleuren omslagen. De donkere kleur is de oorspronkelijke binnenkant. Zelf vind ik het niet zo mooi om de afwijkende kleur aan de buitenkant te zien, misschien jij wel, maar dit is mijn smaak. Wanneer je de broek eerst naar binnen slaat en dan een slag naar buiten, heb je dezelfde kleur omslag als de oorspronkelijke broekskleur. Het is een klein foefje maar reuze handig.

Op de donkere Denim Blue heb ik model Tessa naar binnen geslagen zodat ook dit verschil te zien is. Zo zie je dat wanneer ik haar omslaat of korter zou maken, de jeans bij mij mooi bij de enkels blijft vallen. Ondanks ze slank bij de enkels oogt geeft ze mij op dit stuk ook voldoende bewegingsvrijheid,

Als laatste paste ik van dit model de Light Blue, een schitterende wassing om in de lente of zomermaanden te dragen. Bij het aanpassen viel deze kleur bij mij wel iets ruimer dan de andere twee wassingen, of hier een klein foutje in zat met een label durf ik niet te zeggen, alles blijft natuurlijk handwerk. Daarom is het wel voornaam om altijd goed te blijven passen. Dit doet geen inbreuk aan de kleur want die is wat mijn betreft ontzettend tof.

Mocht je interesse hebben in de mooie witte basis blouse van Base Level Curvy, die ik hier draag. Het is een blouse die eigenlijk altijd goed is, een musthave voor iedere kledingkast. De prachtige blouse is van geweven katoen en een aanrader om te proberen. Ze is er tot nu toe nog alleen in het wit, dus mocht je andere kleuren zoeken moet ik je helaas teleurstellen.

De overhemdblouse heeft een regular fit en ik draag haar zelf een maat groter dan normaal gesproken vanwege de lengte en de armwijdte. Zelf heb ik een lang bovenlijf en flinke armen, let hier even op wanneer je gaat passen. Ze zal ongetwijfeld bij iedereen anders vallen..

De vertrouwde modellen van Base Level

Hieronder zien jullie model Mella, en als er nu allerlei toeters en bellen afgaan en je denkt, die koop ik toch ook wel eens bij Yesta? Dat kan zomaar kloppen. Een aantal favorieten modellen worden jaarlijks ook in de collectie van Yesta gebruikt in een toffe modische kleur van het seizoen, bij Base Level/Curvy zie je altijd de vertrouwde basics kleuren terug.

Model Mella

Voor veel vrouwen is dit een geliefd model bij Base Level Curvy. Ze is standaard te verkrijgen in verschillende basiskleuren.

Black
Deep Blue
White

Deze mid rise, slimfit five pocket denim is gemaakt van een elastische katoenmix. Door het gebruik van
elastomultiester zit de broek heerlijk comfortabel en zorgt dit voor rek in de stof maar zorgt ze er ook voor dat de broek snel terug keert naar het originele model, ideaal en te merken bij het dragen.

Lengte 32 inch

Van model Mella draag ik mijn normale maat zowel bij de Deep Blue denim hierboven als de witte jeans onder de tekst. Persoonlijk vind ik haar prettig dragen, of dit komt door de speciale elastomultiester stof durf ik niet te zeggen maar merk wel een verschil in stretch ten opzichte van andere jeans die ik gewend ben om te dragen.

Ook een donkere denim is in de lente en zomermaanden goed te dragen met een passende styling, en wanneer je hier kiest voor een mooie witte blouse kan je dit eigenlijk elk seizoen dragen. De witte jeans heeft eigenlijk geen toevoeging, mooi door eenvoud, gemakkelijk te combineren, en niet onbelangrijk een goede stevige stof waardoor de oneffenheden in mijn benen niet werden benadrukt.

Met mijn lengtemaat 30 is deze broek natuurlijk net te lang voor mij maar ik heb beide broeken naar binnen omgeslagen.

Model Ayda

Op deze foto draag ik model Ayda van Base Level Curvy. Het is een fijne High rise broek met een regular fit.

De Five pocket denim is gemaakt van een elastische katoenmix waardoor ze fijn aanvoelt en tegelijk comfortabel draagt omdat deze vanaf de knie recht naar beneden loopt. Zeker het passen waard wanner je opzoek bent naar een denim met meer ruimte voor de benen.

Hoewel ik meerdere jeans modellen draag van Base Level Curvy, moest ik dit van de Ayda toch echt een maat groter nemen. Ik vond haar (bij mij) klein vallen, maar eenmaal de juiste maat om de billen heeft ze een goede pasvorm.

Mocht jij deze Ayda graag in een andere kleur willen proberen, dan is ze er ook in Black en binnenkort ook in een lichtere medium denim kleur, de mid blue Vind jij de kleur mooi die ik laat zien, vraag dan bij de verkooppunten naar de Dark Denim Blue.

#samenwerking met Base Level Curvy

Klik hier voor een hint uit onze winactie!