Wat zoek jij in een goede jeans?

Deze vraag stelde ik laatst op de besloten groep van Beauty comes in all sizes. Nooit had ik het vermoeden dat hier zo ontzettend veel reacties van volgers op zouden komen. Achteraf waren al deze reacties logisch gewoon omdat het antwoord ook niet eenvoudig was. Een goede jeans is voor de meeste zo verschillend, iedereen heeft weer een andere prioriteit. Ga maar een naar een jeansshop en zie daar hoeveel jeansbroeken daar liggen. Gewoon omdat dit echt nodig is, er zijn zoveel vrouwen met een andere bouw of smaak, en niet geheel onbelangrijk ook uiteenlopende budgetten. 

Ondanks al deze verschillen in onze persoonlijke zoektocht, hebben we meestal wel hetzelfde doel hierin. Een goed zittende jeans die bij ons wensenpakket past. Het werd tijd om vaker aandacht aan denim te besteden en organiseerde met hulp van een aantal leveranciers een eigen passessie.

Als eerste laat ik hierboven een prachige jeans van het merk Zoey zien die Boetiek KiJan mij toestuurde. De broek draagt zacht met een heerlijke comfortabele stretch. De kleur lijkt misschien zwart, maar als je goed kijkt zie je een nearly black wassing. Ze is iets lichter van kleur, en heeft een nette maar stoere look. Overigens maken de rafels onderaan de broekspijpen het voor mij wel af, ze zijn aanwezig maar niet te.

Tussen alle reacties kreeg ik ook de vraag om opzoek te gaan naar jeans voor dames met heupen en smallere benen. Omdat ik deze lichaamsbouw niet heb, had het voor mij geen zin een dergelijke broek te passen, mocht het op jou van toepassing zijn en vind jij Zoey ook een leuk merk? Probeer dan eens model Camilla, hier heb ik namelijk positieve feedback over ontvangen.

Nieuwe jeansmerken ontdekken

Hoewel ik graag mijn broek aanhoud, ga ik toch met de billen bloot.

Natuurlijk ga ik uitleggen wat ik hiermee bedoel. Tot een aantal weken geleden had ik namelijk nog 0,00 ervaring met het merk Ciso. Natuurlijk zag ik enthousiaste verhalen van andere en zag ik mooie foto’s voorbij komen, maar dat wil nog niet zeggen dat ik persoonlijk ervaring met een merk heb gehad, er zijn zoveel toffe fashionmerken, dat er voor mij ook nog een hele ontdekkingstocht voor mij ligt.

Ciso stuurde mij deze jeans (Model Sofia) uit hun basiscollectie op, samen met de witte blouse. Wit met denim is wat mij betreft altijd een mooie uitgangsbasis.

Ondertussen was ik ontzettend benieuwd geworden naar de pasvorm van dit merk, en tegelijk vond ik het ook wel spannend. Wat als ik zou moet schrijven dat het niet paste bij mijn lichaamsvorm, of dat ik het gewoon niet mooi zou vinden. Dat zou ik echt vreselijk vinden, maar wel eerlijk, zo is het ook. Nou ik kan jullie schrijven, ik heb mij druk gemaakt om niets!!! Reden te meer voor mij om dit merk verder te gaan ontdekken.

De jeansbroek is geheel elastisch en loopt bij de billen achter net iets hoger dan de voorkant . De stretch is voelt super en de lengte voor mijn 30 inch perfect. Zelf vind ik het leuk om de rits onderaan de broekspijp open te laten, ik vind dat net iets pittiger vallen op mijn laarsjes. Cisco heeft meer modellen maar waren nog niet voorradig op dit moment. Vraag hierna bij de verkooppunten of houd de website goed in de gaten op aanvullingen over hun jeansmodellen.

Jeans gaat altijd goed samen met een witte blouse en ik ga niet jokken, deze gaat tot mijn favorieten behoren.

Mijn verhoudingen zijn verdeeld in korte benen (helaas) en een lang bovenlijf. Bij elke blouse of T-shirt die ik pas is niet mijn vraag, is ze mooi, maar is ze lang genoeg. Vaak zijn bovenstukken bij mij gewoon net iets tekort en ik ben zelf geen liefhebber om bovenstukken helemaal in een broek te dragen (gewoon persoonlijke voorkeur bij een ander vind ik het wel vaak mooi). Deze blouse heeft een perfecte lengte voor mijn bouw . Ga ik deze vaak uit mijn kast halen om te dragen? Antwoord, volmondig ja.

Op bezoek bij jeansspecialist FFLO in Goirle

Aan het begin van deze blog schreef ik al dat jullie veel vragen en wensen hadden over de juiste denim, vragen die ik onmogelijk in mijn eentje kon beantwoorden, daarom ging ik naar jeansexpert FFLO waar ik alle vragen kon stellen over budget, pasvormen, lengtematen, fashion en goede basics jeans. Eigenaresse Monique nam alle tijd om de gestelde vragen te beantwoorden en natuurlijk kon zij meteen een aantal jeansbroeken uit de rekken halen om zo de antwoorden voor jullie toe te lichten. 

Verstelbare taille in jouw perfecte jeans bij Adia

Het fashionmerk Adia staat al veel jaren bekend om de verstelbare elastiek in de taille, binnenkort zal ik meerdere modellen laten zien zodat ik jullie nog beter kan informeren, maar vandaag start ik met model Monaco van dit merk. Een top model voor wie een jeans zoekt met meer ruimte bij het bovenbeen.

Daarbij moet ik ook meteen schrijven dat we deze trend sowieso meer in het modebeeld terug gaan zien. Waar eerst een skinny jeans veel gevraagd was, zien we nu meer regular modellen in het modebeel terugkomen.

Bij dit model Monaco van Adia draag ik wel mijn eigen maat maar vond de broek niet super ruim vallend, echt passend dus, houdt hier rekening mee als je graag iets ruimer draagt en wellicht een maat groter fijner vind dragen. Bij hun verkooppunten kunnen zij alles over de diverse pasvormen vertellen.

Jeansbroek Monaco heeft een 32 inch lengte, ideaal voor wie een langere denim zoekt, of je rolt haar lekker sportief op zoals ik gedaan heb, zoek je net een andere lengte? Geen enkel probleem!

Binnenkort ook meer over de jeans van FOX Factor, hoewel ik mijn best doe te informeren en inspireren ben ik een voorstander om jezelf een passessie te gunnen. Je zal verbaasd staan wat jouw favoriete winkel voor informatie kan geven. Er zijn zoveel broeken, zij helpen jou graag.

#Deze informatie is tot stand gekomen door samenwerkingen.