Hoe was ik mijn lingerie

Heeft de verzoring van jouw lingerie invloed op de levensduur van deze kwetsbare stof? Wellicht een goede vraag, en deze blog heb ik dan ook puur geschreven vanuit mijn eigen ervaring. Vroeger (en wat heet vroeger) gooide ik een bh op de fijne was zo de wasmachine in, droogde deze over de verwarming zodat deze ook weer snel draagbaar was, herkenbaar? Later kwamen de waszakjes en wasbollen op de markt, die onze wasmachine beschermde tegen de haakjes en de beugels van onze bh, ja ook ik heb ooit een losgelaten beugel in de wastrommel gehad, ik herinner mij de factuur nog.

Toen ik eens bij een lingerie expert langs ging die mij Soak adviseerde, nee deze blog is absoluut geen “ad” puur mijn eigen ervaring, ging mijn gedrag om mijn lingerie anders te verzorgen veranderen. De uitleg triggerde mij. In de loop van tijd was ik mijn bh’s al anders gaan wassen, maar op de hand wassen leek mij teveel gedoe.

Het kon natuurlijk zo zijn dat mijn bh’s op het oog goed de wasmachine uitkwamen maar dit zei natuurlijk iets over kleur en niets over de vezels, daarom kocht bij mijn nieuwe bh’s een fles Soak. Uitproberen kon altijd, daarnaast liet ik mij vertellen dat het een eco vriendelijk product was. Twee vliegen in een klap!! Een grote fles kost op dit moment 19 euro en zeker geen klein bedrag voor een fles wasmiddel!! Als je je bedenkt dat je echt slechts 1 theelepel gebruikt voor een handwasje vond ik het zeker de moeite waard.

Daarnaast was het ook helemaal niet de rompslomp van een handwas zoals ik voor ogen had. Als ik aan een handwas denk gaan mijn gedachten nog altijd uit naar de vakanties op de camping waar je zo goed en kwaad als het kon je kleding probeerde schoon te boenen en in mijn ogen ook echt nooit schoon was. Toen ik die gedachte opzij had gezet, vulde ik een teiltje met koud water en een drupje Soak. Nadat ik mijn bh in dit water had gezet, hoefde ik een kwartier later deze slechts alleen uit het water te halen en op te hangen. Oke voor het nette dient dit op een hangertje, ik hang hem aan de doucheknop om uit te lekken. Niets naspoelen gewoon ophangen ( niet over de verwarming!).

Tegenwoordig was ik niet alleen mijn lingerie maar ook mijn panty’s op deze manier. Je gaat in gebruik vanzelf ontdekken dat het handig is om meer gevoelige wasbare stoffen in te wassen. Als jij eens ook eens wil kijken of je mijn ervaring deelt, kan je een fles kopen via deze link. Ongetwijfeld zijn er ook andere winkels maar die kan je eventueel nagaan via Google, hier kocht ik hem.