Swingende modeshow bij Foxy Brown Amsterdam

Dat Amsterdam een bruisende hoofdstad is hoeven we niet meer uit te leggen en toch word ik elke keer weer verrast. Hoe? Dat ga ik hopelijk net zo bruisend schrijven, want wat was de modeshow bij Foxy Brown inspirerend.

Af en toe zag ik wel eens een GIF op social media over curvy vrouwen die een modeshow lopen. Lopen moet ik niet schrijven, ze dansen en elke keer als ik dat kleine stukje film zag of zie krijg ik een lach om mijn gezicht.

Ook Foxy Brown staat bekend om de dansende modeshows die ze elk seizoen geven. Natuurlijk zijn ze hier de afgelopen (bijna) 2 jaar creatief mee omgegaan vanwege Corona beperkingen, maar afgelopen zondag mochten we als publiek weer naast elkaar op een stoel zitten en heerlijk Ohh en Ahh roepen wanneer er weer een toffe swingende creatie voorbij kwam.

Pssst als je af en toe wat druppels op de foto’s ziet en denkt dat mijn toestel stuk is, nee deze doet het perfect, maar het was een warme nazomerse dag, respect aan alle modellen om in dikke winterkleding ons te inspireren. Dat mag zeker benoemd worden want ondanks de warmte straalt de positieve energie er absoluut van af, geniet van de leuke foto’s.

De stijl van Foxy Brown

In de winkel van eigenaresse Pasquale hangt een eigen stijl, ze kiest tussen alle collecties haar eigen parels, en terwijl ik druk zit te typen achter mijn computer bedenk ik mij dat het aller leukste is dit eigenlijk in het echt “op te snuiven “, de gezelligheid die deze winkel geeft kan je een beetje meekrijgen via deze review, maar de sfeer in het echt is natuurlijk niet te vergelijken.. Hou je van zwart, of juist van kleur, Foxy Brown zorgt voor een juiste mix om een outfit speciaal te maken. Dat dit voor eigenaresse Pasquale niet vreemd is om een mix op jouw persoonlijkheid af te stemmen, is ook logisch. Toen de winkel er nog niet was, werkte zij al jaren als styliste (ja ook BN’ers), nu styled ze jouw outfit af in haar winkel in Amsterdam.

Vintage Stijl

Als ik dan toch een stijl ga benoemen die ik ook op de modeshow terug zag en ik minder in andere plussizewinkels terug zie, is dit de vintage stijl. Prachtige jurken met leuke prints waar je hoe dan ook indruk mee maakt. Pasquale houdt er zelf ook van en droeg er een tijdens deze modeshow. Is Vintage ook jouw stijl en wil je hier meer van zien? Kijk dan even in de webshop van de winkel.

Dat het iets moeilijker is om de exacte sfeer te proeven vanaf de foto’s begrijp ik wel, bij sommige events moet je gewoon bij zijn om het speciale te ervaren. Om toch jouw mee te nemen naar de dansende modeshownlaat ik jou nog een paar foto’s zien inclusief filmje. Als je nu denkt “waar is de muziek”? Die kan ik helaas niet laten horen ivm de rechten hierop.

Inspiratie modeshow Foxy Brown

Ook ik kon het niet laten mijn kledingkast aan te vullen. Deze prachtige leren jas van Zoey had ik online al gekocht en twijfelde even over de maat. Dat had ik niet hoeven doen, Natuurlijk wist Pasquale exact mijn maat te vertellen, en dat bewijst maar eens hoe experts ons adviseren..

#ad