JMP (Jean Marc Philippe) bij Boetiek Kijan

Wellicht hebben jullie al eerder van dit prachtige Franse merk JMP (Jean Marc Philippe) gehoord. Hoewel ik mij ook goed kan voorstellen dat jij, net als ik pasgeleden, nu pas voor het eerst kennis maakt met dit mooie vrouwelijke merk voor de grotere maten wat voor mijn body een fantastische snit heeft. Oke nu wel genoeg woorden als te mooi, fantastisch en te gek in slechts één enkele zeer lange zin. Het is wel duidelijk hoe ik dit vrouwelijke plussize merk met Frans alure door mijn ogen zie. Sinds kort is dit merk uit Frankrijk voor ons ook te koop in Nederland en verkrijgbaar bij het mooie verkooppunt Boetiek Kijan in Denekamp. Ze is in de boetiek al te verkrijgen vanaf 42/44 en gaat voor jou tot 54/56.

JMP Jean Marc Philippe bij Boetiek Kijan in Denekamp

Eigenaresse Kirsti wilde mij kennis laten maken met dit merk en vroeg mij jullie te inspireren. Dat hoefde ze natuurlijk maar een keer te vragen, natuurlijk wilde ik dat doen. Ze stuurde mij een aantal fashion items van JMP waar ik jullie al mijn ervaringen over ga vertellen. Je kan je voorstellen dat ook ik benieuwd was, vooral als een merk voor mij onbekend is. Stel dat ik het tegen vond vallen, tja ik blijf wel mijn eigen mening vertellen dus al met al vond ik dit best spannend. Uit mijn enthousiasme konden jullie al opmaken dat het verre van tegenviel, lees hieronder verder naar mijn eerste kennismaking met Jean Marc Philippe, JMP.

Als eerste viel mij op dat het merk op maat valt. Mijn ervaring tot nu toe is dat Franse merken net een andere (lees smallere) pasvorm hebben dan de Nederlandse vrouw is gewend, dat begon voor mij dus al meteen verrassend. Zelf draag ik maat 48 en heb bij elk kledingstuk in deze blog maat 4 (46/48) aan. Heb jij net een andere maat nodig kijk dan straks ook even op de webshop van Boetiek Kijan daar staan uitvoerig alle maten voor jou beschreven.

De materiaalkeuze viel mij ook heel erg op bij JMP. Waar we vaker een mix van polyester zien waren de items die ik in mijn handen had van een prachtige mooie winter viscose. Nu we een schiterende nazomer hebben ideaal, geen gezweet maar gewoon heerlijke stoffen, die zowel nu als straks bij echte kou moeiteloos zijn te dragen. Een win win situatie als je het mij vraagt.

Wat ook meteen leuk is te schrijven, de jurk die ik hieronder draag (even zonder dollen ben echt verliefd of deze print) is er zowel in een langere als korter model bij Boetiek Kijan. Ideaal als jij wat kleiner bent of gewoon een voorkeur hebt voor het ene dan het andere model. Het korte model zie je bij mij hierboven op de foto.

Nu koos ik voor gouden laarsjes met een vrouwelijke hak om mijn look af te maken. Als jij geen hakken draagt of net als ikzelf ook heel graag afwisselt voor gemak aan de voeten, kan je met beide jurken alle kanten op. Als het echt kouder gaat zijn, ga ik haar stylen met een mooi comfy vest of een stoer fake/leren biker jack, al zal een jeansjasje ook zeker niet misstaan. De keuze is reuze, deze jurk plooit zich met gemak naar mijn wensen dit najaar en komende winter.

Vrouwelijke stoffen van Jean Marc Philippe (JMP)

De collectie van JMP is breed en we zien natuurlijk niet alleen jurken hierin terug. Zoals deze outfit hieronder. De jeans hing al in mijn kast en combineerde hem voor jullie met een tuniek van JMP. Er was nog even een twijfeling bij mij of ik mijn gouden laarzen zou aantrekken of zou gaan voor deze gekleurde boots. Alle twee zijn tof en in de tuniek zie je beide kleuren terug, maar ik had deze dag al te lang op hakken gestaan en besloot mijn voeten toch wat rust te geven.

Natuurlijk is de tuniek op allerlei manieren te dragen. Bij deze outfit heb ik toevallig voor een casual look gekozen, maar door te mixen en matchen kan jij er echt alle kanten mee op. Dat heet slim jouw garderobe samenstellen. Met minder kleding maar met de juiste fashion items eindeloos combineren. De volgende keer draag ik deze beauty naar een etentje met mijn gouden laarsjes, (Toral voor de liefhebsters) die maken mijn look autmatisch anders.

Hoewel op dit moment begin oktober, de temperaturen buiten nog heerlijk zijn, gaat dit in rap tempo veranderen. Je voelt de herfst, de zon die steeds lager komt te staan, het vochtige weer. Dat houdt in dat mijn winterjas hoe dan ook, over niet al te lange tijd van de kapstok af gaat.

Boetiek Kijan heeft een prachtige jas van Jean Marc Philippe ingekocht in een waanzinnige kleur blauw, moemen we het Koningsblauw? Geen idee hoe je deze tint exact beschrijft en eigenlijk maakt mij dat ook helemaal niet uit. Het is een beauty van een jas en dat is voor mij het belangrijkste.

Deze mantel heeft een mooie sjaalkraag of capuchonkraag (net zoals jij het graag noemt) en sluit met twee knopen. Boven bij de hals is bij een zure wind de kraag natuurlijk op te zetten en met een lekkere sjaal ben jij ook dan warm. Regent het dat het giet? Trek dan deze dag gewoon even een andere jas van de kapstok. Zoals we outfits dragen voor verschillende temperaturen of gelegenheden, is dat heel simpel net zo met jassen.

Als jij nu bedenkt wat je links achter bij mijn oor ziet? Tja ik had gewoon niet goed gekeken, het prijskaartje van de jas zat er nog gewoon in, maar zie je wat ik bedoel als je straks de jas wat hoger optrekt? En een klein buitje is natuurlijk niet erg, dat zal ze vermoed ik best wel houden, ik heb het hier over onze Nederlandse plensbuien. Een mantel is een musthave voor iedere vrouw maar nu eenmaal geen regenjas en dat is totaal geen probleem.

Mantels van Jean Marc Philippe JMP

Mantels zijn jassen voor elke gelegenheid. Zakelijk, feestelijk of casual. Een goede mantel is voor mij altijd een aankoop voor een langere periode, iets waar ik jaren mee vooruit kan. Het moet voor mij daarom tijdloos zijn en tegelijk iets hebben waardoor ze mij niet gaat vervelen. Deze sloot daarop aan en dat was voor mij meteen de reden waarom ik ze ook niet naar Kirsti terug stuur. Voor de foto van deze mantel koos ik voor een casual look met de toffe tuniek van JMP en een denim broek.

Hoewel ik geniet van deze mooie nazomer hoop ik dat ik deze jas snel van de kapstok mag aftrekken. Ze is te mooi om daar alleen te mogen hangen. Ze gaat mij absoluut warm houden deze winter.

Herfstkleuren bij JMP

Zoals jullie hebben kunnen zien zijn er prachtige herfsttinten te vinden in de collectie van JMP. Zagen jullie hierboven bruintinten in de prints verwerkt, hieronder gaan we voor een print met bloemen in diep rood, roze en paars op een zwarte achtergrond zodat de print nog meer tot haar recht komt.

Hoewel het niet zo goed te zien is op de foto en ik vergeten ben een foto te maken van de mouw, heeft deze wel een mooi detail. Onderaan de mouw zit een elastiek verwerkt waardoor de mouw gemakkelijk iets hoger is te dragen op momenten dat jij dat fijn vindt. Dat niet alleen, de mouw is van net een ander materiaal (voile) waardoor de stof subtiel daar iets doorzichtiger is.

Hopelijk zijn jullie net zo enthousisast geraakt als ikzelf, kijk vooral rond op de webshop en social media van Boetiek Kijan en om het voor jullie allemaal wat gemakkelijker te maken, vind je onder deze prachtige jurk nog een aantal gegevens, want heel interessant om te vermelden. Op maandag 16 november 20.00 uur scherp houdt de boetiek een online modeshow met hun eigen modellen waar je deze items en andere mooie collectie uit hun winkel zal tegenkomen. Ohhh en mocht jij net achter het net vissen omdat andere fashionliefhebbers jou voor zijn geweest? Dan heb ik god nieuws voor jou. Elke 6 tot 8 weken heeft Jean Marc Philippe nieuwe collectie bij Boetiek Kijan. Houdt hun socials en webshop daarom steeds goed in de gaten.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Boetiek Kijan in Denekamp. Alle items en info zijn te vinden op hun webshop www.boetiek-kijan.nl, waar je direct alle info kunt vinden over hun merken en social media.

Agentschap JMP, Jeanette van Bergen Plustogether. Telefoonnnummer 06-28420470, info@plustogether.nl